Shure käyttää noin tuhannen euron hintaluokkaan sijoittuvassa KSM44A-mikrofonissaan yhden tuuman kultapinnoitettua 2,5 mikrometrin mylar-kalvoa, joka on suunniteltu kestämään hyvin niin äänenpainetta kuin muutakin luonnollista käsittelyä äänenlaadusta tinkimättä.
Eri suuntakuvioiden aikaansaamiseksi KSM44:ssa kalvoja on kaksin kappalein, mutta mikäli yleisimmin käytetty herttakuvio riittää tarpeisiin, on syytä tutustua reilun kolmen sadan euron hintaluokkaan sijoittuvaan SM27 -mikrofoniin, jossa on sama mikrofonikalvo kuin Shuren lippulaivamalleissa.
SM27 on hiilenmusta mikrofoni, jonka suuntakuvio on kiinteästi hertta. Se säilyttää mittausten mukaan hyvin suuntaavuutensa aina 250 hertsiin asti, jonka jälkeen herttakuvio alkaa hiljalleen pyöristyä. Mikrofonissa on kolmiasentoinen bassoleikkuri ja -15 desibelin pädi.
Kapselia suojaava metalligrilli on kolmikerroksinen ja muiden Shuren grillien tapaan se luo kivenkovan vaikutelman kestävyydestään. Vaaditaan aikamoinen puhuri ennen kuin esimerkiksi ulkolavalla overhead-käytössä tuuli pääsee kiusaamaan kapselia. Rakenteensa johdosta mikki on myös verrattain painava, mikä on huomioitava telinevalinnassa ja -asettelussa.
Taajuusvasteeksi ilmoitetaan 20 Hz – 20 kHz. Taajuusvasteessa näkyy kevyt, kolmen-neljän desibelin presence-korostus yläkeskialueella ja kymmenen kilohertsin ylle noustessa. Matalimmat runkoäänet suodatetaan kiinteällä 17 hertsin subsonic-suotimella.
Muuntajattomaan FET-tekniikkaan pohjautuvan SM27:n sisäinen kohina on erittäin maltillinen 9,5 dBA, mikä puhtaasti speksejä vertailemalla päihittää muun muassa samassa hintaluokassa kilpailevan AKG:n C214:n (13 dBA), hieman alle neljän sadan euron jäävän AT:n 4033a:n (17 dBA) ja liki 600 euron hintaluokkaan kuuluvan Neumann TLM 102 -mallin (12 dBA). Signaali-kohinasuhde on 84,5 dBA, mikä myös päihittää verrokkien arvot (81 dBA ja 82 dBA).
Maksimiäänenpaineenkestoksi ilmoitetaan 1% säröarvolla 1 kilohertsin mittasignaalilla peräti 152 desibeliä, mikäli -15 desibelin pädi on päällä. Tältä osin kilpailijoiden vertailu on vaikeampaa eri valmistajien poikkeavasta ilmoitustavasta johtuen, mutta yli 140 dB SPL:n ylitse nousevaa mekkalaa ei toivottavasti kenenkään tarvitse olla kuulemassa.
Mikrofonin mukana toimitetaan A32M-telineadapteri ja A32ZB-pehmustettu kuljetuspussi. Erikseen hankittavista lisävarusteista tarpeellisin lienee kumilenkkien varassa mikrofonia kelluttava A27SM-kehtoripustin, joka poistaa viimeisetkin runkoääniongelmat.
Shuren oma kategoria SM27:lle on "multi-purpose mic" ja tosiaankin on vaikea keksiä äänilähdettä, jota ei tällä mikrofonilla voisi mikittää, oli kyseessä sitten livekeikka tai studiotilanne. Mikrofonin koko ja paino (yli 600 grammaa) lienee ainoa rajoittava tekijä tietyissä olosuhteissa.